2022-12-19 4210 浏览
今晚同妈咪一共四人嚟到呢间酒楼食晚饭,平时都见到电视有卖广告,见佢款式都好多呢个四人餐,有鸡有鱼有龙虾,仲有怀旧菜式怀旧金钱鸡原来金钱鸡唔系有鸡,浓浓嘅酱汁包住瘦肉、鸡膶同埋好爽口嘅冰肉冰肉油香四溢,瘦肉唔会干身,鸡膶非常嫩口⋯⋯霸王香妃鸡鸡肉嫩口,有盐香味上汤焗加拿大龙虾🦞呢只龙虾肉质唔错,食得出好新鲜,伊面铺上龙虾汁,非常鲜甜,伊面成为重点好鲜甜的龙虾肉海皇烩燕液海皇即系海鲜,样样有,加上燕液,顿时高贵了翡翠炒龙趸球清蒸斑头腩我哋四个都好钟意食鱼,两碟嘅份量都好多,满足晒大家大大件嘅龙趸肉炒又好味,清蒸就原汁原味!一碟配上西兰花,一碟配上云耳,冇得输蟹籽海皇炒饭炒饭最紧要系一粒粒配上菜心粒、虾仁、蛋⋯⋯葱粒系重点!已经令我哋四人清晒蟠桃寿包先头我哋研究紧,使唔使外卖拎走呢四个包包,跟住上枱原来唔会好大个仲可以趁热食埋佢,饮番杯热茶⋯⋯妈咪话呢间食材水准唔错,价钱公道,我哋已经book咗冬至饭喺呢间食
呢个四人餐,有鸡有鱼有龙虾,仲有怀旧菜式
怀旧金钱鸡

冰肉油香四溢,瘦肉唔会干身,鸡膶非常嫩口⋯⋯
霸王香妃鸡

鸡肉嫩口,有盐香味
上汤焗加拿大龙虾🦞

好鲜甜的龙虾肉
海皇烩燕液

海皇即系海鲜,样样有,加上燕液,顿时高贵了

翡翠炒龙趸球
清蒸斑头腩

我哋四个都好钟意食鱼,两碟嘅份量都好多,满足晒大家
蟹籽海皇炒饭

炒饭最紧要系一粒粒
配上菜心粒、虾仁、蛋⋯⋯葱粒系重点!已经令我哋四人清晒
蟠桃寿包

仲可以趁热食埋佢,饮番杯热茶⋯⋯

2022-12-14