2018-12-06
两个丼都好足料😍🤤 先讲讲一番拖罗丼 一见到咁肥美同鲜色既鱼腩已经流哂口水!食落果然无令我失望 入面有大拖罗 中拖罗 碎葱鱼腩 火炙鱼腩 赤身渍同玉子渍😀 特别值得赞既系大拖罗同鱼腩 大拖罗油脂够丰富 筋位少👍🏻 而火灸鲔鱼腩烧得啱啱好 入口即溶 满满既鱼油配埋饭真系十级满足 加上佢个丼系用赤醋饭 捞埋蛋黄同啲肥美既鱼同鱼油一齐食 真系巧巧味😍😭!另一个丼拣左炎之丼 入面有三文鱼 拖罗蓉 海胆蓉 赤海老 左口鱼边 蟹膏豆腐 里面全部都系火炙既😍 食材够新鲜 虽然拖罗蓉同海胆蓉份量唔算多 但食落口感好细滑 好creamy 所以捞埋赤饭食一流! 蟹膏豆腐系几有创意既配搭 但朋友食完后就觉得感觉有啲怪🤣 所以呢个真系好见仁见智😂 但所有食材都好有鲜味 就连入面既配菜冬菇都非常入味 食得出落左好多心机👍🏻两个餐都跟面鼓汤 芽菜同甜品 面鼓汤好鲜甜 饮得出有少少酒味 而甜品系洒左啲黄豆粉上面既cheesecake 份量好细旧 仲有芝士味唔太出 不过丼饭既水准咁高所以甜品少少逊色都可以接受既🤔🤣 最后仲叫多个小食 日式煎饺子 食落其实味道唔错 但如果个皮再煎脆啲 应该会好啲👻 虽然舖头唔系好大
另一个丼拣左炎之丼
虽然舖头唔系好大 呢度既装修都好dum本 厕所🚽系非常豪华🤣 会识自动开盖 仲有环境黑黑地 几有气氛几舒服 同朋友慢慢食同倾下计真系几正架😍