2017-11-04 69 浏览
又到星期日,梗系要行下街,今日去咗 IFC 呢个高级商场,八卦一下 iPhone x 卖成点,八完之后揾嘢食,行行吓见到玻璃柜内有不少意大利风干火腿吊响度,原来是一家有名堂的意大利三文治店,二星级大厨唔去做高级餐厅反而做三文治店,真有性格。两个人就是两款三文治、两杯咖啡,米兰风格的火腿芝士多士 Toast Classico 外表真系比我们的漂亮,不愧为时装大国,外表有焦香坑纹,芝士火腿馅料一层层非常丰富咁嘅样,食落个包够脆,尤其火腿味道特别好,意大利风干火腿真系零舍唔同!朋友食大厨招牌三文治之中嘅一款-Madras,材料系烤火鸡胸,招牌的确唔同,未食过又香又滑的火鸡肉,最特别是黄色的咖喱酱,比之前𠮶款贵$20都值。咖啡就冇乜点,冇话特别香但都唔错。我哋后来倾计口干叫多壶红莓果茶,茶壶好靓啲茶都香。

咖啡就冇乜点,冇话特别香但都唔错。

我哋后来倾计口干叫多壶红莓果茶,茶壶好靓啲茶都香。