2022-12-21
喺利东街隔离嘅厦门街 有几间小店餐厅呢间吸引到我 皆因佢有个户外坐位!将巷仔打理好 推开铁闸就好似后花园咁𠮶日去天气少少凉 坐出面好舒服 好chill😌🤍𝗚𝗻𝗼𝗰𝗰𝗵𝗶 𝗦𝗽𝗲𝗮𝗸($𝟭𝟰𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬突然想食gnocchi🥹软糯得来少少烟韧靠烟肉同洋葱嘅汁去调味 几好食 但份量比想像中少 个人都系钟意creamy sauce做法够啲 可以挂到多啲酱汁 🤍𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮($𝟭𝟳𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬几特别! 将carbonara整落Pizza又真系冇食过 主打罗马式Pizza 啖啖蛋香同芝士 仲有啲烟肉片 超香口个饼底比较薄身同脆口 似饼干(?)嘅批边🤍𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂($𝟳𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬佢嘅卖点系90% less sugar 以天然赤藻糖醇取代糖感觉上食完都冇咁大罪恶咁! 用有机意大利Kimbo特浓咖啡整 味道比较出蛋香味相对就冇咁出 手指饼可以再湿啲整体唔错 但觉得太多可可粉喺面 扣咗分!有机会再试下其他款嘅pasta同pizza仲有卖其他肉类海鲜 亦有好多素食选择坐得舒服 有少少喺外国chill嘅感觉 打卡都
喺利东街隔离嘅厦门街 有几间小店餐厅
呢间吸引到我 皆因佢有个户外坐位!
将巷仔打理好 推开铁闸就好似后花园咁
𠮶日去天气少少凉 坐出面好舒服 好chill😌
突然想食gnocchi🥹软糯得来少少烟韧
靠烟肉同洋葱嘅汁去调味 几好食 但份量比想像中少
几特别! 将carbonara整落Pizza又真系冇食过
主打罗马式Pizza 啖啖蛋香同芝士 仲有啲烟肉片 超香口
个饼底比较薄身同脆口 似饼干(?)嘅批边
感觉上食完都冇咁大罪恶咁!
用有机意大利Kimbo特浓咖啡整 味道比较出
蛋香味相对就冇咁出 手指饼可以再湿啲
整体唔错 但觉得太多可可粉喺面 扣咗分!
有机会再试下其他款嘅pasta同pizza
仲有卖其他肉类海鲜 亦有好多素食选择