最近朋友有海港城嘅coupon 所以就拣咗呢间餐厅试吓~今次叫嘅几道菜都系见到有人推荐嘅:Starter✨牛肉他他 Beef tartare (3.5/5🥴)牛肉口感唔错,而且可以配搭五种配料食✨龙虾浓汤 lobster bisque (3/5🥴)汤味道几浓郁,龙虾肉都几大粒,但饮饮下会觉得有啲咸😂Main course✨卡邦尼意粉 Carbonara (3.5/5🥴)意粉偏粗口感烟靭,酱汁偏杰,有香香嘅蛋味,份量虽然睇落唔大但系食落都几饱肚。整体来讲,几好食但冇想像中惊艶。✨龙虾扁意粉 Lobster Tagliatelle (4/5🥴)虽然个名系扁意粉但系其实系波浪面(mafaldine)😂 比较起一般扁意粉,口感好得意👍🏼👍🏼酱汁嘅龙虾味几浓郁,但龙虾肉同意粉份量偏少。Dessert✨Tiramisu (4/5🥴)份量几大杯,味道几creamy,酒味同咖啡味唔会太重☺️Overall, 餐厅环境几靓食物都唔错,但系性价比就一般般,如果唔系有特别优惠都未必会再嚟食😂😂
Starter
✨牛肉他他 Beef tartare (3.5/5🥴)
Beef  tartare

牛肉口感唔错,而且可以配搭五种配料食
✨龙虾浓汤 lobster bisque (3/5🥴)
Lobster  bisque
Lobster  bisque

汤味道几浓郁,龙虾肉都几大粒,但饮饮下会觉得有啲咸😂
Main course
✨卡邦尼意粉 Carbonara (3.5/5🥴)
Carbonara

龙虾意粉

Dessert
✨Tiramisu (4/5🥴)
Tiramisu

份量几大杯,味道几creamy,酒味同咖啡味唔会太重☺️

龙虾意粉
Tiramisu