2017-02-20
喺购团见到有任食两小时意大利菜,原来呢间餐厅聘请部份聋人或弱听人嘅社企餐厅。餐厅嘅设计感觉舒适,但座位有少少逼。为方便职员与客人沟通,每枱都会有一张手语小贴士以及一红一白牌,红色牌为结账,白色牌为点餐,当举起牌,职员会过嚟服务。沙律我哋拣咗水牛芝士蕃茄沙律,烧鸡肉田园沙律配无花果黑醋,蔬菜新鲜。头盘嘅烟三文鱼慕丝胡麻酱豆腐嘅酱好香,豆腐滑嘟嘟,而黑松露蜜糖烤鸡翼冇黑松露味,香草牛油焗新薯,岩盐烧秋刀鱼普通。主菜嘅烧羊扒太熟,焗宝云酥鸡扒,烧澳洲肉眼同埋烧刺身级三文鱼扒配刁草忌廉我都唔太欣赏。汤有三款好香浓。呢度嘅意大利饭有黑松露野菌意大利饭,鲜虾墨汁意大利饭,鸡肉红菜头苹果汁意大利饭,好香好好食。意粉我哋试咗卡邦尼意粉,野菌白酒忌廉汁长通粉,两款味道几好,但无特别。甜品五款分别系黑森林蛋糕,纽约芝士饼,朱古力沙架饼,黑芝麻豆腐芝士饼,士多啤梨泡芙山虽然唔特出,但作为饭后甜品已足够。另外呢有埋刺身都系任食,款式算多以及质素唔差,够新鲜。
汤有三款好香浓。
另外呢有埋刺身都系任食,款式算多以及质素唔差,够新鲜。