2021-12-06
今次黎呢间位于湾仔既隐世意大利餐厅食晚饭。门口睇落普普通通,原来隔离有条行仔都有得坐,walk-in都有位,好好彩。7点前有happy hour,叫左两round 啤酒,甜酒同白酒👍🏻好抵饮。意大利餐我一见到burrata 就一定会叫👍🏻👍🏻,呢个burrata 唔系讲笑,份量够,一切开啲忌廉就流心咁,cheese得黎又够creamy,必点。下一道菜,spaghetti amatriciana👍🏻,味道几好,系猪面肉有啲偏肥,不过要油香正宗就唔好谂健康。黎到点可以唔叫pizza,佢可以同一款红/白汁双拼,食多个味,要赞。叫左carbonara/crostino👍🏻👍🏻,自家发酵面团手工pizza一食就知无得输,下次会试下其他味。****************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 难食评分 : 9/10简评 : 正宗意大利位于湾仔
****************
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 难食