2019-04-06
屋企有人系mozzarella 控,之前一直有留意呢间号称自家制水牛芝士既意大利菜所以终于决定一试。三个女人夜晚都唔敢食太多,仲要系芝士类既野,但事与「愿」违,end up都叫左4样野食同饮peroni!!****Pinse/pizza:叫左好多芝士版,有d似margarita , 饼底香同烟轫,芝士溶得好正,两姐妹都觉得揾番Napoli间原始pizza既感觉!****Burrata /prosciutto: 呢个正,因为burrata好软好滑 有轻微爆浆既效果同埋好creamy, parma ham亦好香好好食,蕃茄干偏咸但同沙津菜/burrata夹都可以balance 到。**Salad-mediterranea: 有巴马臣芝士同硬身版既水牛芝士,但此地中海口味实在太大胆!橄榄超咸,酸角超咸 (唔酸),蕃茄干超咸,巴马臣亦都系软硬比较咸香既版本,整体都系重中之重既重口味,overall可以话系下酒菜⋯要饮好多野先回复正常酸碱值!后悔落既单⋯Salad后面系lasagne ,超热辣辣同爆芝爆creamy,「面皮」偏软身可轻易切开,软湿润既版本 岩本人口味整波黎讲服务都好好,侍应们都
整波黎讲服务都好好,侍应们都貌似系意大利人,虽然呢晚人少少但都好殷勤好主动。食物就偏意式可能会偏咸偏浓所以叫沙律既时候要认真睇睇材料!
burrata 可以翻兜,但并非不可取缔,所以回头率就唔太肯定啦