2017-12-27 376 浏览
今日去左呢间系观塘工厂区一间上门意大利餐厅,现场环境光猛陈设都比较简单,感觉舒服既。老板娘好主动热情招呼外,亦好详细咁介绍餐牌内每款食品,呢度卖点系比较家庭式既意大利菜式。最后我就叫左几款老板娘推介既主打既意大利手工菠菜芝士云吞馅配黑松露忌廉汁、焗辣汁八爪鱼薯仔配面包、柠檬水及朱古力雪糕。首先头盘有个意大利包配黑醋,呢个陈年黑醋都有成廿几年,入口有的酒味,配埋个面包,味道非常之好。跟住到杯柠檬水,味道好清新,甜度刚刚好亦唔会太酸,饮完唔会好口干。跟手到主菜啦,上枱时已经闻到好香既黑松露,意大利云吞入面的肉馅好新鲜、份量又够大,两个女士叫一碟就刚刚好。而老板娘见我第一次食就送左两块烟火腿配橄榄油既云吞,个火腿好香好好味。之后到个辣汁八爪鱼配意大利薯仔,八爪鱼大大只配埋辣汁好开胃,另外意大利面包加上茄酱好新鲜,不过最惊喜就系意大利薯仔,烟烟韧韧,唔似普通既马铃薯咁样一咬就散晒,口感似麻薯。最后,就系到朱古力雪糕配斋啡,雪糕融左后加上斋啡就变成cappuccino,口感好丰富啊。另外系餐厅入面corner位有的现成产品,例如有黑、白松露、云吞皮、酿左成几十年既陈年黑醋、意大利火腿等都系意大利

另外系餐厅入面corner位有的现成产品,例如有黑、白松露、云吞皮、酿左成几十年既陈年黑醋、意大利火腿等都系意大利直送,价钱都算合理。

呢次用膳大约消费都系百五蚊左右,价钱合理亦比较经济。适合同的朋友或者拖友,享受宁静既地方呢度都唔错既选择。