2022-07-07
系香港要食质素稍为高少少嘅Pizza都唔太多选择,对于连锁店既Pizza我又冇乜兴趣🤐个人钟情于薄底材料新鲜既手工Pizza😍于是就到访左呢间充满意大利风味嘅Pizza工房!!今次叫左套餐,由前菜,Pizza去到甜品都系二百几蚊一个,食物质素高,准备二访嫁啦🤭❤️🔥🔥Appetiser: Beef Tartare | Ham & Melon | Gnocco Fritto要提前讲,佢地d面包全部都好好食,好软熟又有口感,所以配乜都好似好正咁😂三款前菜我个人最钟意系beef tartare,生牛肉处理得好好,完全唔觉得食紧生肉,又唔会落好重嘅胡椒同埋盐去调味,温和得黎夹埋个软熟面包真系好好食😛另外Ham & Melon都唔错,个Ham我好钟意,无乜筋位又够味,蜜瓜仲好甜Tim☺️最后Gnocco Fritto,又系个包加咗唔少分😂上面𠮶粒Olive好impressive,不过就冇乜特别啰,因为个包系空心㗎无馅的,其实系食佢上面啲料😌🔥Pizza: Gamberi Aglio Olio | Tartufa | Loads of Meat总括嚟讲佢哋啲Pizza全都系好高质!由饼底到馅料都系现
总括嚟讲佢哋啲Pizza全都系好高质!由饼底到馅料都系现场即做,特别正!最钟意食系既系Gamberi Aglio Olio,好多海鲜配料,特别之处系佢地竟然加上香葱,又出奇地夹同好食😋!另外仲叫咗Tartufa,黑松露味道为主,亦都有厚厚芝士同Ham,味道比较冲击💥!最后Loads of Meat绝对系食肉兽之选,啖啖肉,而且仲有微微嘅香辣感,真系一啖又一啖大大啖咁放落口!
🔥Dessert: Tiramisu
同pici同一个集团应该都有番咁上下质素,果然都系好食!咖啡同酒味足够,感觉偏向奶味重d,超级滑,上面嘅朱古力粉香浓,绝对为呢个套餐画上完美嘅句号😚
特别多谢pizza project见我地girls night就送左三杯mock tail比我地enjoy,卖相令又好味,粉红色嘅系berry味,甜甜的❤️橙色嘅系grapefruit😛相对上会比较bitter少少但都唔错😋佢地既service真系好好,好亲切又welcoming,成个用餐体验再加上性价比真系好高,真系好难唔去第二次😚👍🏻
📍中环苏豪卑利街26号|湾仔星街5号
🌟人均消费:$200-$300