2024-04-27
今日朋友带咗我去中环一间好靓嘅半自助餐🌟$628pp斋食出面嘅嘢已经好饱,仲有好多嘢可以拣食物又高质素✨唔够饱仲可以拣加main,我哋两个人加咗$128试利佛诺式橄榄番茄汁煮缝鱼🙈🦞冷盘冻海鲜龙虾同蟹脚够新鲜,龙虾啲肉够弹牙有膏。生蚝海水味比较重,另外我钟意食佢沙律酱鲜虾,个味调校得几好。🥗沙律劲多唔同嘅沙律可以选择,有红菜头、意式通粉沙律、小米沙律等等。🧀头盘最钟意系佢有三种芝士可以拣,包括有黑松露芝士、blue cheese同埋另外一种普通芝士。我自己最钟意系黑松露芝士,另外仲有成个蜂巢可以直接攞蜂蜜非常甜。另外佢嘅parma ham、salami同埋薯饼都好好食。🐟Main利佛诺式橄榄番茄汁煮缝鱼超级重鱼味,蕃茄汁唔会太浓,肉质嫩滑。🍰甜品Tiramisu超级好食🥹仲有佢嘅黑朱古力蛋糕好重朱古力味上面仲有劲多可可粉,因为本人劲钟意食朱古力,所以觉得超好食。另外仲有一个好特别嘅叫祖母蛋糕,其实系类似柠檬批比较清新。另外佢仲有雪糕同埋朱古力喷泉。
🦞冷盘冻海鲜
🥗沙律