2022-07-27 122 浏览
ilBelPaese系一间意大利餐厅,餐厅出边仲有好多意大利食物可以购买,仲有Gelato添!我哋去咗坚道𠮶间,喺商店行多两步入去餐厅,我觉得呢度装修好有特色,有种去咗欧洲小店嘅感觉。 呢度嘅食物会逐样逐样上,真系好似去咗旅行咁,所以要预留返多啲时间去享受。乜都未上之前有面包同橄榄油,我哋仲饮咗意大利Galvania果汁,好味。Burrata Pugliese嚟自南部意大利芝士,Burrata入口即溶,好香滑同埋creamy。仲有火箭沙律同埋有两款蕃茄仔,细只啲比较甜。Spaghettoni Meat Balls好味嘅肉酱意粉,面条比较烟靭,蕃茄汁偏甜。牛肉猪肉丸好大粒又够juicy。La Nostra Lasagna好耐冇食加菲猫最钟意嘅千层面啦,俾我上次食𠮶个好食好多!可以食到佢层次分明,面嘅部份够滑,中间仲有好多parmesan芝士做到拉丝嘅效果,牛肉酱都好足够。Parma Ham Pizza有芝士、巴马臣芝士、巴马火腿、火箭菜,呢个配搭一流。Pizza底好香脆,铺满芝士,火腿同菜都好多,好香。Panna Cotta估唔到甜品咁大份!奶味好香,甜度适中,可以沟埋有啲酸酸地嘅士多啤

Burrata Pugliese

Spaghettoni Meat Balls

La Nostra Lasagna

Parma Ham Pizza

Panna Cotta
估唔到甜品咁大份!奶味好香,甜度适中,可以沟埋有啲酸酸地嘅士多啤梨酱同埋杂莓。本身系咁话话好饱,但系因为太好味我食下食下都食晒。(肥)

Chocolate Mousse
呢个都好大份!呢个慕丝蛋糕好滑,同埋有香浓嘅朱古力味,呢个比上一个甜。