2023-02-03
周末陪老婆去行西环海边,跟住食omakase。寿司omakase就食得多。今次系我哋第一次食鸡串omakase。OMAKASE全鸡串套餐✨前菜系🥗酸汁啫喱鸡胸沙律。鸡胸系gym友食𠮶种,口感唔会嚡。酸汁啫喱几特别,酸味好重好开胃。鸡串🍢厨师发办六款鸡串,呢日我哋食到鸡尾、鸡肾、鸡脚筋、鸡柳、鸡皮、大葱鸡腿肉。平时都唔食鸡尾,但呢个鸡尾烧得几香。鸡肾爽脆又唔腥。鸡柳有两款,分别系配芥末酱同明太子酱,配搭出色😆。免治鸡肉棒🍢有啲软骨口感几得意,加月见汁几惹味。玉子烧🍢食完鸡串转换下感觉,份量唔少,口感软绵绵,少少甜,整体唔错。鸡皮虎虾🍢鸡皮包住虾肉,又脆又弹牙,口感好特别,虾肉吸收咗鸡油,特别香浓。其他店铺少见,值得一试👍🏻。迷你鸡白汤布乌冬🍜鸡白汤感觉似平时饮开嘅花胶鸡汤,浓郁但一啲味精都冇,充满胶质,唔会觉得油腻。布乌冬阔身,挂到花胶鸡汤,份量刚好,出色之作❤️。📍ENSŌ (西环)西环坚尼地城新海旁街25号地下5号舖
OMAKASE全鸡串套餐✨
鸡串🍢
免治鸡肉棒🍢
有啲软骨口感几得意,加月见汁几惹味。
玉子烧🍢
迷你鸡白汤布乌冬🍜
📍ENSŌ (西环)
西环坚尼地城新海旁街25号地下5号舖