2020-01-18
是日晚上约左好朋友食晚饭,佢钟意食泰菜,我就拣咗呢间位于中环云咸街的Mint Supper Club。餐厅设有半开放式座位,感觉好chill呢餐牌上有各款泰式餐汤、前菜、小食、主食或咖喱,定价喺中环区来讲算系经济实惠Pomelo Salad with Prawns先点左个沙律作为前菜。新鲜杂锦沙律菜碧绿爽脆,配上秘制酸甜酱汁,清新开胃!仲有爽口弹牙嘅大虾,好足料Signature Veggie Spring Roll素菜炸春卷一客有五件,网状外皮好酥脆,里面系香菇同杂菜等等素菜馅料,调味适中,味道同口感都好丰富呢Fried Green Bean in Thai Style四季豆用泰式风格炒香,每条都咸香惹味,面上撒满了炸香葱,好香口呢Ching Mai Spicy Beef Fried Rice清迈辣牛肉炒饭香喷喷,多元化嘅配料有牛肉、鸡蛋丝、香葱、辣椒等等,面上仲有粒半熟温泉蛋,用料十足!味道特别,香辣美味!饭粒粒分明,四季豆粒增添左口感,果然系色香味俱全嘅炒饭,推荐Singapore Sling呢杯鸡尾酒味道酸甜,带有果甜香但又唔会太甜,清新解腻Mojito主要由青柠、梳打水、薄荷
Pomelo Salad with Prawns
Signature Veggie Spring Roll
Singapore Sling
呢杯鸡尾酒味道酸甜,带有果甜香但又唔会太甜,清新解腻
Mojito
主要由青柠、梳打水、薄荷叶等等炮制而成,好易入口,感觉清爽,同时带微微Rum酒香