2015-05-03
劳动节下午同女友去踩单车, 谂住由观塘踩去九龙城, 点知入到海滨, 原来系有咁多地方可以踩单车, 咁踩踩下肚饿入去启德揾野食, 揾左4个字, 就决定黎呢间食啦!睇睇餐牌, 其实无咩岩我食, 睇左几分钟, 咁我就叫左个板烧鸡扒长法包, 而女友就叫左个Cinnamon bun 同杯 Hazelnut latte !等左5分钟就有得食啦!我果个本身就张纸包住, 一打开, 卖相几好, 鸡扒就切开细细块, 有洋葱, 蕃茄, 仲有红青椒。未食已经觉得好好味。食第一啖, 更加想食第二啖。不得不提个烧鸡汁, 浓郁得黎同鸡, 椒, 洋葱同蕃茄都好配合, 未食过咁好食既包!!!! 最紧要唔油腻, 油腻我就一定唔会食架啦!可惜, 食到一半, 食得太急既关系, 跌左啲𩠌落我条裤到, 好彩抹得甩!女友觉得都唔错, 特别系杯 latte, 香滑甘甜, 佢钟意呢度既环境, 因为系可以睇哂成个香港!!!下次一定要再黎!!!
下次一定要再黎!!!