2018-12-19
一谂起食韩国嘢,就一定系去尖沙咀!最近真系开咗好多韩国嘅餐厅,上网就搜寻到呢间餐厅位置方便过嚟一试他们就位于金巴利道韩国街中间,好容易就揾到,装修简洁舒服!一去到仲有韩国型男招呼你,正吧首先我哋就叫左一个五花腩芝士薄饼,其实我都系为咗呢个薄饼而来,饼底外脆内软,焗得刚刚好,而且不薄不厚,口感适中,最好食就系个饼底,而且配上五花篮变成韩国嘅特色薄饼,10分好味,虽然等耐一点但系都值得韩国煎饺子:这个就还可以,皮薄适中,馅料鲜甜酱牛肉金便当,我都系见到好多人介绍所以我都叫啲过嚟食吓,韩国酱汁加上配菜加埋牛肉仲有韩国嘅米饭,配搭好味,每一粒饭摇匀过后都沾上韩国浆料,又香又好食泡菜薄饼,都系去韩国餐厅必要嘅菜式,但系这里有好多种选择,如果有选择困难真系要点指兵兵先得,这个泡菜薄饼你都会带一点辣,同个饼底一样外脆内软,做得好好,加埋佢哋嘅韩国酱汁,份外好食
韩国煎饺子:这个就还可以,皮薄适中,馅料鲜甜