2011-11-22 15 浏览
人一到廿几岁就真系要更加健康甘去食野,唔再可以好似以前甘, 因为我系d饮水都会肥geh人,一肥小小d可爱的同事就会拎出嚟讲, 成日坐系office真系冇咩机会做运动, 唯有由饮食入手啦甘-.-e+开始食得健康, 人又可以靓d健康d啦.今次, 我个外国朋友介绍我去了一间好suprise的食店, (真系好羞, 有咩理由我住系hk都唔知有的野佢会知-.-)我地嚟到位于中环苏豪伊利近街7号地下的BRAT.净系企系门口, 店舖的装修已经好吸引我入去, 简单的装修, 宽阔的枱櫈, 宁静的街道, 成个人当堂relax晒, 简直系上班一族的天堂.今次, 我地食咗brat同埋sun dried tomatoes mozzarella, brat系一种甜甜地有洋葱的猪肉肠, 外层系脆卜卜的, 内里是新鲜juicy的肉sun dried tomatoes mozzarella是我的至爱=]里面有浓郁的蕃茄味, 加上我最爱的mozzarella cheese, 简直系完美的配合. 香肠上台时系用木板剩载,美观得来, 亦有天然的感觉.本来卖相已经好高分,最suprise的系从店员中得知原来d sausages系
人一到廿几岁就真系要更加健康甘去食野,
唔再可以好似以前甘, 因为我系d饮水都会肥geh人,
一肥小小d可爱的同事就会拎出嚟讲,
成日坐系office真系冇咩机会做运动,
唯有由饮食入手啦甘-.-
e+开始食得健康, 人又可以靓d健康d啦.

今次, 我个外国朋友介绍我去了一间好suprise的食店,
(真系好羞, 有咩理由我住系hk都唔知有的野佢会知-.-)
我地嚟到位于中环苏豪伊利近街7号地下的BRAT.

净系企系门口, 店舖的装修已经好吸引我入去,
简单的装修, 宽阔的枱櫈, 宁静的街道,
成个人当堂relax晒, 简直系上班一族的天堂.

brat系一种甜甜地有洋葱的猪肉肠,
外层系脆卜卜的, 内里是新鲜juicy的肉

简直系完美的配合.

香肠上台时系用木板剩载,
美观得来, 亦有天然的感觉.
本来卖相已经好高分,
最suprise的系从店员中得知原来d sausages系用天然的食材制造,
唔同一般出面用d又肥又唔健康的肠.
专承由u.s.a运到, 系第2度食唔返

仲有d薯条同蕃薯条, 一食就知唔系本地的,
今次我地冇叫到野饮,
但系睇返个menu, 有belgium beers,
以同区的价格相比, 其实真系一d都唔算贵,
所以放工之后仲可以过嚟饮野倾计 =]

最唔开心的系我唔记得影像啊

明明提自己记得影底佢,
但佢一落枱我就忍唔住立即开餐,
下次嚟我一定要影底佢!!!!!!!

全程都坐得好舒服, 店员服务亦十分细心,
识得换下餐具, 又会同客倾下计.
一个轻松的气氛, 一餐惊喜的午餐,
令到我真系唔想走

由急速的上班生活中, 嚟到呢度享受一餐来自天堂的美食,
真系可以为我搓足电tim...

由今日开始, 我同我班同事又一个地方食野lu =]
2011-11-02
  • sun dried tomatoes mozzarella
  • brat