2023-08-18
Bistro Le Parisien (观塘)观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)大堂高层UC-15号舖呢间Bistro Le Parisien喺观塘真系好出名嘅咖啡店,我真系要话佢哋嘅手势同埋质素系冇得输嘅!首先,佢哋嘅南瓜汤真系浓郁到爆,一饮落肚就感觉到南瓜嘅香浓味道,仲有啲奶油嘅滑顺口感,真系开胃又暖心。然后,佢哋嘅香煎加州鲈鱼配甘笋蓉真系绝配!鲈鱼新鲜得嚟,一切入口就感受到鱼肉嘅鲜甜,同埋佢哋嘅甘笋蓉更加令到味道更丰富,唔会觉得油腻,完全消退咗油腻感。至于佢哋嘅澳洲和牛牛扒配薯条,餐厅真系好细心嘅将牛扒切成一块块,每一块都保持住肉汁,食落去真系嫩滑多汁,而且佢哋嘅和牛绝对系高质素,肉质鲜嫩,口感绝对系顶级!最后,要讲返佢哋嘅冻泡沫咖啡,真系一个完美嘅结尾。浓郁嘅咖啡香气同埋柔滑嘅泡沫,饮落去真系令人心满意足。同时,餐厅嘅装修都好华丽,座位设计舒适得嚟,真系一个高质有质素嘅餐厅,绝对系顶级之选!如果你想食一个精致又美味嘅餐饮体验,呢度绝对系你唔可以错过嘅好去处!