2012-12-16
今日同朋友去旺角行街,行到肚饿,就话带我去试新野行下行下就行左去大角嘴...见到舖头个名就觉得好搞笑,渔民乐?余文乐?入到舖头坐底感觉都几好,好光猛同好干净!见到餐牌既野食好多都有鱼既成分,就令我唔知拣咩食好...因为我系一个好怕腥好唔钟意食鱼既人听左朋友介绍,我就拣左招牌鱼腐蕃茄鱼汤通心米线开头食既时候都好怕有腥味,但系食落又唔会㖞鱼腐好软而且完全冇腥味,反而系有蕃茄味蕃茄汤底落足料,味道酸酸甜甜,好好味呀通心米线真系好特别而且真系好滑,滑到我成日都夹唔到朋友就拣左鲜鲩鱼腩蕃茄鱼汤通心米线食除左米线之外,我地仲叫左几样小食秋刀鱼其实我就唔谂住食既,不过朋友叫左咁就试下啦柠檬汁配秋刀鱼既组合真系好正秋刀鱼既肉好甜而皮亦唔腥仲好香结果成条鱼好快俾我地食晒渔民辣汁鸡翼真系俾到惊喜我唔单止系辣咁简单而系惹味,辣既程度对我黎讲就有啲高我谂如果可以将辣既程度降低少少,相信应该乎合到更多人既口味台式盐香花枝条亦系其中一个朋友介绍既小食花枝条唔会好咸 而且份量亦唔会太少令我食完又想再食炭烧鸡串个汁唔会太浓岩岩好所以冇掩盖左鸡肉既味道可以系鸡肉同汁到取得一个平衡美中不足既系鸡串送上黎既时候唔够热辣辣如
入到舖头坐底感觉都几好,好光猛同好干净!
见到餐牌既野食好多都有鱼既成分,就令我唔知拣咩食好...
因为我系一个好怕腥好唔钟意食鱼既人
听左朋友介绍,我就拣左招牌鱼腐蕃茄鱼汤通心米线 开头食既时候都好怕有腥味,但系食落又唔会㖞
鱼腐好软而且完全冇腥味,反而系有蕃茄味
蕃茄汤底落足料,味道酸酸甜甜,好好味呀
通心米线真系好特别而且真系好滑,滑到我成日都夹唔到 朋友就拣左鲜鲩鱼腩蕃茄鱼汤通心米线食
除左米线之外,我地仲叫左几样小食 秋刀鱼其实我就唔谂住食既,不过朋友叫左咁就试下啦
柠檬汁配秋刀鱼既组合真系好正
秋刀鱼既肉好甜而皮亦唔腥仲好香
结果成条鱼好快俾我地食晒 渔民辣汁鸡翼真系俾到惊喜我
唔单止系辣咁简单而系惹味,辣既程度对我黎讲就有啲高
我谂如果可以将辣既程度降低少少,相信应该乎合到更多人既口味 台式盐香花枝条亦系其中一个朋友介绍既小食
花枝条唔会好咸 而且份量亦唔会太少
令我食完又想再食 炭烧鸡串个汁唔会太浓岩岩好
所以冇掩盖左鸡肉既味道
可以系鸡肉同汁到取得一个平衡
美中不足既系鸡串送上黎既时候唔够热辣辣
如果可以再热啲就会好好啦
另外,值得一赞既系佢地既服务
侍应送上朋友点既鲜鲩鱼腩蕃茄鱼汤通心米线时候
亦一同送上碗俾朋友放鲩鱼腩骨,真系好贴心
仲有只要个样食物冇晒,侍应就会即刻写系白板上话俾客人知
咁客人自然可以一目了然!