2016-09-30 1515 浏览
最近天气有D凉,打算唔去老地方转场换间新嘢,揾到Nova Cafe。约左几个好姊妹念住饮下嘢倾下计hea下。其实下午茶已经去完一轮,有D饱饱地,所以我地净系order左一份set dinner和一些小食,红酒等。首先上来的系义大利芝士沙律,清新的saladsources唤醒味蕾,精神一振。周打鱼汤,牛油味好浓郁,就系份量太少喇,唔够喉。人地话女人有几个胃,其实系真噶,大家都比芝士菠菜焗生蚝吸引住,好香。因为唔系烤的所以没有平常火炭烤的咁热气,加上芝士焗会好入味。 烧烤雪鱼柳同一般烤鱼柳系完全唔同!一眼望落去好有艺术感,味道几好 :-D鱼柳嫩滑兼厚肉,抵!炭烧猪鞍和肉眼扒配红酒汁都值得一试!无论色泽定火候都火候恰到好处!猪鞍涂点青胡椒汁yummy !yummy!肉眼扒鲜嫩多汁,撒上红酒汁放进嘴里那瞬间难以形容!我一个人就将成块肉眼扒食晒喇!我比较钟意大虾扁意粉,可惜D虾有啲干,不过咬落去D虾肉同都几鲜甜。仲有几款菜式忘记影低,反正出品都唔错!套餐种类不算多,但都新鲜好味道。环境清幽,装修别致,就系唔多就脚。总体四粒星。

2016-09-28