2022-02-19
$98冬陰功辣蝦卷心粉🦐可半價加配咖啡或茶(原價約$40,半價約20),特色咖啡貴少少,半價後要再加$10本身無諗過黎,都唔知有呢間餐廳,呢個價錢呢個位置唔太吸引,不過咁岩有朋自遠方來話想食,就無啦啦去左,好彩仲搵到一個位泊車【味道】$98冬陰功辣蝦卷心粉🦐配搭夠特別,好多食意粉既餐廳都用好多芝士/ 白汁整意粉🍝,搞到成個感覺好bulky好滯,但呢個加左冬陰功就岩岩好,冬陰功既開胃又唔辣,有少少芝士(個人覺得無可能會再好食啲),辣蝦🦐唔會太辣同好爽,一點都唔霉,口感超讚👍🏻第一次食卷心粉casareccia,粒粒都唔會太軟唔會爛,口感不錯,加上少少豆苖好refreshing,非常推薦!Baileys Latte(百利酒鮮奶咖啡)☕️餐廳特式咖啡之一,個人超中意Baileys!!!普通餐廳比較少見Baileys咖啡☕️,一黎到就聞👃到濃濃既Baileys味,中意甜咖啡☕️既朋友一定中意【環境】八文樓係香港60年代既舊式住宅發展,佢離佐敦站唔近,柯士甸站會好少少,地下四條街都有餐廳,例如串燒,雞煲,有幾間幾好食,但因為位置係舊區,又唔係間間餐廳都好食,唔係附近住或者返工既人應該唔會特登走過嚟,餐
【味道】
【環境】
八文樓係香港60年代既舊式住宅發展,佢離佐敦站唔近,柯士甸站會好少少,地下四條街都有餐廳,例如串燒,雞煲,有幾間幾好食,但因為位置係舊區,又唔係間間餐廳都好食,唔係附近住或者返工既人應該唔會特登走過嚟,餐廳外面都難搵位泊車
第一眼見到呢間餐廳就覺得好奇怪佢點解會開係到,門口裝修得好西化,有落地玻璃同白色外牆,同成條街形成強烈對比,好脫俗
餐廳入面有個大秋千比人影相,有啲人因為呢個秋千而黎
可能因為無心插柳,呢間餐廳比到我好多驚喜,我一定會再幫襯,因為我想試吓佢既 all day breakfast,bagel,同其他特色飲料
* 想加多句,”秋千.在”呢個餐廳名我以為食日本野…
冬陰功辣蝦卷心粉
Baileys Latte