2020-11-03 122 浏览
尖沙咀呢一条街不嬲都好多野食,仲要唔同种类都有!同朋友放完工之后就谂住来呢到揾好野食😍点知就见到呢间高质黄店!😋门外同普通清Bar差唔多,果阵时邻近万圣节,餐厅布置都相当有气氛!餐牌选择都有好多!有日式刺身,西式意粉,仲有好多小食😍任君选择!我同朋友都简左好耐!头盘先来一个吉列蚝!蚝大大只,裹上炸粉再炸至金黄色,炸皮唔厚,薄薄一浸包住只蚝!加上有少少明太子既点缀,食落口先有咸香,咬开蚝后亦有爆出来既浓浓蚝味,好食!试试佢个刺身先!每一样都新鲜鲜甜,而且仲要厚切,真系啖啖满足!可以见到佢仲突登系带子试放试海胆金箔作装饰,口感更为丰富!大虾食落带粘口既感觉,满足到唔识点形容~1/4 只乳猪🐖平时都好少系西餐厅食乳猪,估唔到系呢间竟然有,果然有惊超!乳猪用西式烚烤方式,令外皮薄脆,肉与皮之间既脂肪层不厚,咬落口层次分明!十分脆口!加上以呢种方式处理,令肉汁锁晒里面,上桌时热辣辣,咬落去仲好Juicy! 令人想一食再食!黑松露杂菌意粉估唔到仲可以选择落几多芝士仲要即磨埋比我地 完全系视觉同味觉既享受!整碟意粉奶味浓郁,亦有不少菇类, 口感多!值得一提既系佢加有蒜片,食食下发觉颇有惊喜,出奇地m

头盘先来一个吉列蚝!

试试佢个刺身先!

1/4 只乳猪🐖

黑松露杂菌意粉
估唔到仲可以选择落几多芝士
仲要即磨埋比我地 完全系视觉同味觉既享受!
整碟意粉奶味浓郁,亦有不少菇类, 口感多!值得一提既系佢加有蒜片,食食下发觉颇有惊喜,出奇地match!

最后以一杯Mojito作结,口感清爽略有酒味,舒服!