2011-06-24
见到呢间餐厅既食评唔错, 所以买左OpenRice既团购:$98 任食宵夜泰式火锅, 已包加一 (原价 $198/1位)本来对任食都冇乜期望, 心谂 $98 咪又系雪到硬晒既肥牛同埋成口粉既丸类点知又唔系㖞! 食食下我地都觉得 $98/1 位...佢真系蚀喇一去到就要拣个汤底, 我地拣左已经包左既泰式清鸡汤底有D似海南鸡饭个鸡汤, 好香, 唔系求其加羹鸡粉既清汤黎架~老细都话我地第一次黎食, 可以试左个鸡汤先, 下次先加钱要其他汤啰~仲有一个位我好钟意既, 就系我地可以系十个酱料入面任拣,有生熟蒜, 葱粒, 干葱, 指天椒, 口水鸡汁 (??? 唔知, 有D四川feel!! 不过几好味), 同埋几种泰式酱汁~我地最钟意蒜蓉辣椒汁, 用黎点肥牛好好味其实全部都好好味丫之后就拣食物喇, 其实都系大路货色, 不过有D几特别既都可以任食㖞包括: 猪颈肉, 牛胸油, 忌廉磨菇包, 芝心包, 泰式火锅肥牛, 花雕肥牛, 椰菜苗, 炸响铃 等等牛胸油第一次食! 爽爽地几得意忌廉磨菇包系有忌廉磨菇馅既丸, 好搞笑, 都几好食架之后肥牛就不得了~ 碟碟都好靓同埋有雪花! 而有花雕腌过既都好香, 狂食泰式
一去到就要拣个汤底, 我地拣左已经包左既泰式清鸡汤底
仲有一个位我好钟意既, 就系我地可以系十个酱料入面任拣,
我地最钟意蒜蓉辣椒汁, 用黎点肥牛好好味
其实全部都好好味丫 之后就拣食物喇, 其实都系大路货色, 不过有D几特别既都可以任食㖞
包括: 猪颈肉, 牛胸油, 忌廉磨菇包, 芝心包, 泰式火锅肥牛, 花雕肥牛, 椰菜苗, 炸响铃 等等 牛胸油第一次食! 爽爽地几得意
忌廉磨菇包系有忌廉磨菇馅既丸, 好搞笑, 都几好食架
之后肥牛就不得了~ 碟碟都好靓同埋有雪花!
而有花雕腌过既都好香, 狂食
泰式火锅肥牛即系生牛肉河粉果D牛肉, 系西冷位, 肉味好突出! 老细提议唔好渌咁耐, 都岩! 另外加左 $38 要个深海墨鱼 刺身, 几鲜味! 不过少左D
食物黎讲就全部都好新鲜, 连D菜都洗得好干净, 加分
老细都好nice!!! 虽然我地系团购客但都对我地好好~ 亦绝对冇将货就价~
呢一餐我地好满意, 有机会我都会再去试下其他汤底同其他食物!!!
最后捧住个肚去弥敦道搭车~~
多谢OpenRice~~~~~~