2025-01-28 389 浏览
同班朋友去完启德睇演唱会,谂住去启德𠮶边或者土瓜湾食嘢。但系有朋友建议话去九龙城食,咁我就即刻谂起想试呢一间泰国菜。一行四人,都等咗一段时间,因为比较多人排队系两人。啲朋友实在太肚饿,去咗隔离买串烧,我就继续喺度等。还好都系等咗唔够半个钟。班朋友其实每人已经食咗几串串烧,嚟到竟然又叫串烧拼盘同埋鸡全翼,一律清晒。事实上个拼盘真系性价比几高,又啱啱好嘅人见,重点系真系好抵食,全翼都腌得好入味。另外点咗青咖喱牛肉,青咖喱系我至爱,点埋蒜蓉包简直系完美嘅配合。椰菜苗就大棵咗少少,不过都好食唔会有渣。个冬阴功汤酸辣适中,但系个虾肉就淋咗少少。食埋个芒果糯米饭简直圆满嘅休止符,点解休止符?因为最可惜系未试到佢哋d生虾,期待下次有货啦。