2025-03-04
原来太古坊都有好经典意式餐厅,唔系朋友带我来,我都唔知隐藏一间咁经典既餐厅VITELLO TONNATO呢道Vitello Tonnato真系好正!烧牛仔肉嫩滑到不得了,食一口就知道厨师好讲究。再加上金枪鱼蛋黄酱,滑滑的口感同独特的海味,完全提升咗整体味道。西西里橄榄的咸香更系为呢道菜添上咗一份惊喜。SWEET AND SOUR GIARDINIERA (V) 呢道甜酸杂菜就好似一个色彩缤纷的派对!番茄的鲜甜、胡萝卜的脆嫩、芹菜的清香同埋椒类的微辣,真系每一口都好似在跳舞,开胃又充满活力。INSALATA RUSSA (V) 呢个沙律就好似一个怀旧的拥抱,胡萝卜同马铃薯的绵密,加上青豆的清甜,仲有浓郁的蛋黄酱,一口入面就好似回到童年,简单却又暖心,真系好味又好怀旧!PLIN IN BRODO 每一件牛肉馅都系经典,搭配帕尔马奶酪的清汤,味道层次分明,呢个就系「食得越多,越想食」的感觉,满足感爆棚!CHEESE WHEEL 黑松露意粉就如同奢华的梦幻,浓郁的松露香气同滑顺的奶酪一齐绽放,食落去就好似在享受一场美食的音乐会。BOLLITO PLATTER 呢个拼盘真系肉食者的梦想!牛胸肉、
唔系朋友带我来,我都唔知隐藏一间咁经典既餐厅
VITELLO TONNATO
INSALATA RUSSA (V)
PLIN IN BRODO
CHEESE WHEEL
BOLLITO PLATTER
呢个拼盘真系肉食者的梦想!牛胸肉、牛舌、牛肉条同黄色鸡肉,各种口感交织,令人食得心满意足,仲可以搭配自己喜欢的酱汁,真系好享受!
SIDES
野菜同薯仔清新又充满生机,增添咗一份轻盈感,完全唔会觉得腻。
3 CHEESES
三款芝士各有千秋,Toma柔和得似亲密朋友,Gorgonzola强烈得令人惊艳,Tre Latti则系那种丰富的享受,真系芝士迷必试!
3 SWEETS
甜品三重奏,Bonnet的柔滑、Creme Caramel的香甜同埋Peach Crumble的酥脆,每一口都令人陶醉,特别系桃子脆饼,啱晒喜欢甜食的你,甜蜜的结尾不容错过!
整体来讲,呢份菜单真系几出色,无论你系咩口味,都可以揾到自己心头好,绝对值得一试,唔好错过啦!