2022-01-09 60 浏览
本身目标系想食呢间既牛肉千层面,可惜入座先知中午时段只能点lunch menu...试唔到有d失望🥲lunch menu几款意粉价钱都略贵,拣左个特别dd既台式咸猪肉蒜芯蕃茄汁意粉。黎到见卖相都唔错,不过食落就觉得好一般。意粉质感系廉价cafe货仔,烚得太透...蕃茄汁酱亦唔够浓。幸好咸猪肉煎得够香,半肥瘦好惹味~另一样试左佢地既炸牛肉芝士三文治,同样卖相都系好吸引,不过一大堆既洋葱丝就吓怕左我唔食洋葱既朋友喇🙈菜式名同材料个度完全冇提过既洋葱,竟然系占左呢个包过半既份量,同烤牛肉既比例大概系7:3😅虽然增加左口感唔系唔好食,不过都太多同太单一,食食下觉得自己其实食紧洋葱三文治🙈值得一提既系三文治块多士好好食,外脆内软仲有d麦味,成份三文治靠块包carry👍环境咁好既cafe当然mv叹番杯咖啡,拣左flat white白咖啡,略嫌奶既比例唔太够,唔系预期既口味~餐厅位置都算几偏下,不过工厂区有咁开扬既环境都几舒服。而且仲有露天位,岩晒好天既日子去做下文青😆

台式咸猪肉蒜芯蕃茄汁意粉

烤牛肉芝士三文治配花生酱汁