2024-04-17
咁啱朋友钟意食意粉,又适逢佢生日,于是今日就带佢黎试下餐厅主打嘅鲜制意粉。餐厅位置方便,位于雅兰中心2楼,平日容易揾位,餐厅格局宁静舒适,啱晒同朋友倾计食饭。今次就试左餐厅主打嘅二人套餐,二百几蚊就有三个course,真系性价比高!香浓南瓜忌廉汤(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)南瓜汤色泽金黄,见到都急不及待要试一试,口感creamy浓稠,南瓜肉同纤维磨得好溶,南瓜味亦浓郁,值得一试!法式芝士洋葱汤(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐包已一早放在汤内,吸满汤汁,食嘅时候除左有浓郁嘅面包味,仲有洋葱味,洋葱一颗颗煮得好稔。凯撒沙律(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)沙律菜种类丰富,有车厘茄、罗马生菜等等,蔬菜新鲜爽口,沙律酱份量适中,咸咸酸酸,面包颗脆口,口感丰富,是个不错的前菜。芝士肉酱千层面(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐厅热辣辣送上,酱汁仲沸腾的状态中,肉酱味道浓郁,蕃茄味突出,碎牛不会干身,仲带点点牛味,切开仲有拉丝效果,面条软硬度适中,真系睇得出嘅一层层!软壳蟹配海胆忌廉汁鲜制意粉(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐厅近来大力推广依个意粉,所以我地都得登加钱试一试。果然冇令我地失望,首先软壳蟹全只上,外层炸至金黄色真系食指大动,肉质十分软糯带一点点肉汁,腌得好入味,但唔会太
香浓南瓜忌廉汤(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
法式芝士洋葱汤(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
凯撒沙律(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
芝士肉酱千层面(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
软壳蟹配海胆忌廉汁鲜制意粉(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
餐厅近来大力推广依个意粉,所以我地都得登加钱试一试。果然冇令我地失望,首先软壳蟹全只上,外层炸至金黄色真系食指大动,肉质十分软糯带一点点肉汁,腌得好入味,但唔会太咸。然后,意粉食得出弹牙有点麦香味,面条长度均一,海胆忌廉汁好浓郁creamy,每一条意粉都吸收左浓香嘅海胆味,洒上粒粒蟹子仲显得高级感。
朱古力窝夫(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
窝夫焗到外脆内软,个心有厚厚嘅海棉蛋糕。朱古力雪糕好好食,朱古力味浓郁,夹两件小蛋糕真系好满足,面头唧左好多朱古力酱同洒上糖粉,啱晒打卡。
意粉狂热 (雅兰中心) 旺角弥敦道625 & 639号雅兰中心2楼208号舖
👍出色味道
👍地点方便