2022-09-26 67 浏览
我好钟意挑战自己,间中会去挑战下味蕾,今日就简左间系北角的渔舍酸菜鱼。其实我唔算太食得辣, 但偏偏又好钟意食酸菜鱼, 所以唯有叫少辣😎1. 招牌酸菜鱼🐟酸菜鱼的份量好足,鱼好滑,没有细骨,咸酸得宜,吃完都不用狂灌水,好出众! 酸菜芽菜份量适中✅,每啖都有正宗酸菜鱼的味道2. 椰香BB鸽成只都好好食😘,皮脆肉嫩仲好香嘅椰子味,又炸脆卜卜、又唔辣,岩晒我!💓3.川式凉皮我要求左BB辣。凉粉拌以秘制嘅酱汁,可谓对味觉嘅另一种挑战。食小小都顿时食欲大增😋,好有川味。渔舍酸菜鱼其实仲有好多凉菜都可以选择,样样都好正宗,又有好多图片参考。整体上,上食物时间够很快,如果自己食得辣,可能仲要发现更多越辣越上瘾的美食啊。😄
1. 招牌酸菜鱼🐟
2. 椰香BB鸽