2018-03-14 242 浏览
同朋友行完荷里活广场就想去揾间甜品店食宵夜,就即刻醒起依间店面不大但在平日夜晚都满座,我同朋友坐响外面加设的座位今次我哋打算试多几款口味嘅格饼,但下单时先知当日无开心果口味于是我哋就食咗榴梿、黑朱古力同埋海盐焦糖海盐焦糖味真系无得输,即整嘅格饼饼底外脆内软,精华系饼外边啲碎碎,好似食紧曲奇咁脆,海盐同焦糖夹埋少咗份甜腻感,再配合埋格饼,真系一个人食10件都冇问题黑朱古力嘅感觉好似食紧心太软咁,不过虽然软心但都冇影响到格饼外层嘅脆,系另一种口感榴梿相比底下就有啲失色啦,内馅有真榴梿肉,上枱时好香,虽然都系外脆内软,但榴梿肉比较唔好切,加上可能加热嘅关系,榴梿肉嘅after taste有啲苦呢间店仲会时不时换乳酪雪糕嘅味道,今期系芭乐味,不过夹埋就有小小过酸嘅感觉,不过都值得一试,一个先13蚊
同朋友行完荷里活广场就想去揾间甜品店食宵夜,就即刻醒起依间
店面不大但在平日夜晚都满座,我同朋友坐响外面加设的座位
于是我哋就食咗榴梿、黑朱古力同埋海盐焦糖
海盐焦糖夹心格饼

夹心格饼

芭乐乳酪雪糕
2018-03-13
$50 (宵夜)
海盐焦糖夹心格饼
夹心格饼