2019-07-31 381 浏览
近来爱上去居酒屋…今年未去到日本住,唯有就去下居酒屋止住咳先话,爱上佢既传统风味,加上环境宁静舒服,啱哂平日工作压力大既我hea下🙆🏻‍♀️-首先当然要点我最爱既刺身🐙🦐 哩度既刺身十分新鲜,䲞鱼、拖罗同油甘鱼皆软绵鲜甜,特别喜欢拖罗同油甘鱼🐟 够哂厚切肥美,有啖啖油花咇出嚟,充满成个口腔💕 而近来我既至爱活赤贝🐚 色泽鲜明,口感爽弹鲜嫩,超级新鲜!珍宝牡丹虾真系好Jumbo🤗 质感软腍含丰富虾胶质感🤤 当然仲有大爱既北海道海胆,非常鲜甜,一啲苦涩味都无👍-之后梗系要食返啲热嘢平衡返😅😂 叫左柚子塩烧白鳝、炸鱿鱼圈、芝士年糕及清酒煮蚬。白鳝劲肥美厚身,烧得刚刚好,所以肉质够哂Q弹软绵,鱼皮十分香脆,双重口感双重滋味🤤😋 炸鱿鱼圈真材实料,鱿鱼肉大大旧绝唔孤寒,炸皮好薄,鱿鱼炸完仍然弹牙,不错呀🤩 芝士年糕软绵绵,入口即溶,啱哂我哩个芝士控🧀 清酒煮蚬既清酒汤汁十分鲜甜🤤 忍唔住饮左几啖😊 大蚬好大只,蚬肉肥美,食完好想再encore呀!-总括而言,食物质素不论刺身定和食都非常不错🤤😋 环境彷如真的置身日式居酒屋👍 日本控既你一定会喜欢😊😉
近来爱上去居酒屋…

刺身

炸鱿鱼圈