2016-01-17 895 浏览
本身对明太子无特别喜好,今晚之后,我爱上左呢个味道!今晚喺朋友介绍下黎左铜锣湾鳕卵屋,装饰好「精致」,而且有个操唔流利既日本师傅坐镇,感觉好日式。一坐低就俾个筷子座吸引左,系零食黎架,虽然唔好味,不过好有心思!点左个明太乌冬,明太子系鳕鱼既鱼卵,弹牙既乌冬面配上明太子,味道特别,好味道,重点推介。而超钟意食蛋既我当然唔会放过餐牌上注目既明太子蛋卷,d鱼卵好足料,多到咇埋出黎,配上滑滑蛋卷,味道咸咸地有d辣,朋友就点埋d萝卜蓉黎食,可能我重口味,觉得够味道而且一d都唔腥。另外点左餐厅招牌菜特式三食饭,顾名思义,者系有3种食法,餐牌上有中文教学,首先将碗饭捞埋佢,为第一种食法,然后可加上配送既配料,捞埋佢,第二种食法,味道会多d变化,最后第三种食法,加鱼汤变汤饭,亦系我最钟意既食饭,d汤暖胃又有鲜味,配埋d鱼生好得意。最后想一赞餐厅侍应,非常有礼,好似置身日本咁,会再带朋友上黎👍🏼👍🏼👍🏼
本身对明太子无特别喜好,今晚之后,我爱上左呢个味道!

2016-01-12
  • 松软明太子上灌汤蛋卷