2023-03-27
有无人同我一样都系好钟意食米线架呢?之前成日浦米线关注组揾地区特色米线,今次试一间连锁嘅,质素都唔错㖞😀今次黎到佢地铜锣湾分店,刚好2点几下午茶时间,有多款tea set强择只系$28起,性价比几高😮 而且佢地竟然有酒类饮品提供,见到有食客同朋友黎饮野当happy hour又几chill 😄 我同朋友𠮶日未食lunch,所以叫番a la carte自选米线。虫草花猪骨浓汤配鱼柳+手工鱼腐🍜($64) - 呢款系我嘅,拣左较清淡嘅猪骨汤,上面有好多杞子同虫草花,饮落鲜甜几滋补咁🤭 欣赏佢地嘅手工鱼腐,口感少少弹牙鱼味浓郁,值得一试。麻辣蕃茄汤配黄金豆腐砖+鲜嫩粉肠🍜($60) - 呢确朋友叫嘅我试左佢个汤底,蕃茄味几重,加上麻辣嘅刺激,几新奇嘅配撘👍🏼除左米线之外呢度仲有好几款小食可拣。我地叫左推介嘅金沙猪柳肉🐷($28)同大澳爆汁鸡翼🍗($28),2样小食都获气十足,必食之选!