2022-06-12 428 浏览
Semua系马拉话系解「全部」,用广东话直译音就系「苏妈」,易记又eye catching😛 呢度肉骨茶、椰浆饭、咖央多、虾面咖喱面等全部都有,仲要份量好大,去一次试唔匀,已经谂定要再encore 鱼仔酱萝卜糕粒粒煎到外脆内软,萝卜糕仲有冬菇同鱼仔干非常香肉骨茶有分胡椒味既新加坡style🇸🇬,或者药膳味既马拉式🇲🇾 我成家都钟意马来西亚果只多d,呢度都真系食到当地既味道🥰 用当归、川芎、八角等药材熬制,可以任添添呀😋猪脚弯啖啖肉,细细煲都有四大片厚切,谂真抵食。上面系有一层肥膏,入口即化呢。怕肥既净食下面大旧瘦肉都唔嚡口老鼠粉有虾干、鱼仔、肉碎等再加只蛋捞🥚咸香味十足仁当牛肉同牛筋炆到好腍好入味,配绿色既斑兰椰浆饭好吸睛🍚烘到非常香脆既多士都系必叫,夹住流心既班兰咖央酱甜而不腻🍞配埋杯拉到起哂泡既拉茶就perfect啦☕️十二点钟开门,假日都要系开店前早十分钟排定队就入到去食第一轮。

鱼仔酱萝卜糕粒粒煎到外脆内软,萝卜糕仲有冬菇同鱼仔干非常香

肉骨茶

肉骨茶猪脚弯

老鼠粉有虾干、鱼仔、肉碎等再加只蛋捞🥚咸香味十足
招牌砂煲老鼠粉

仁当牛肉同牛筋炆到好腍好入味,配绿色既斑兰椰浆饭好吸睛🍚
Nasi Lemak with Rendang Beef

烘到非常香脆既多士都系必叫,夹住流心既班兰咖央酱甜而不腻🍞
椰香咖央多士

配埋杯拉到起哂泡既拉茶就perfect啦☕️