2019-10-19
蕃满门 (九龙湾).以前番学都间中会食大埔的蕃满门,九龙湾呢一间就从未食过,今日带屋企人一齐食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚜️脆皮咸猪手蕃茄汤螺丝粉⚜️ .其实一直觉得呢度嘅蕃茄汤冇得输,再配埋香滑嘅日本🇯🇵牛乳炒蛋,混合埋一齐,另外佢嘅脆皮炸猪手都系一流,基本上我每一次食蕃满门都系食呢样!佢嘅猪手非常之脆而且有咬口,每咬一啖都觉得系骨胶原(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)系女人嘅恩物,最紧要佢系有配埋蜜糖芥茉酱,令到猪手嘅味道更加升华!.⚜️鸳鸯焗姜饭⚜️ .比较少喺呢度会食饭,但偏偏屋企人钟意食饭多啲,有淡淡的姜味再配上咖喱,而另外一半呢就系蕃茄姜饭,食到佢招牌嘅蕃茄之外又可以食到咖喱!.⚜️脆皮咸猪手番茄汤饭⚜️.未试过食蕃茄汤饭,因为我每一次去食都会食螺丝粉加炒蛋,估唔到番茄汤饭都几好食㖞(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔知系咪因为佢嘅蕃茄汤浓郁之余又有小小酸,仲有粒粒蕃茄肉,总之就系好食啦!—————————————————————-.📍 蕃满门 (九龙湾)九龙湾展贸径1号E-Max 国际展贸中心2楼12号铺.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food
⚜️脆皮咸猪手蕃茄汤螺丝粉⚜️
⚜️鸳鸯焗姜饭⚜️
⚜️脆皮咸猪手番茄汤饭⚜️
📍 蕃满门 (九龙湾)
九龙湾展贸径1号E-Max 国际展贸中心2楼12号铺
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃货#美食#打卡好去处#相机食先#美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl#hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #蕃满门 #Tomatoclub #蕃茄浓汤专门店 #蕃茄浓汤面 #九龙湾蕃满门 #大埔蕃满门 #蕃茄控 #啖啖蕃茄肉 #网上外卖平台hk #网上外卖平台hk
#到会