2022-05-03
多个研究显示,食素的确有助减轻肠胃负担、减低患上慢性病及癌症等风险。要我呢个食肉兽转全素的确有啲难度,不过依家素食产品千变万化,有时唔讲都唔觉自己系食紧素食呀~ 好似屋企附近呢间✨爱家素食 Loving Hut✨,我自己就好钟意,今晚晚餐就拣佢~叻沙百页豆腐乌冬自己好钟意~ 叻沙汤浓、望落劲似鱼片的百页豆腐「索」晒汤好好味~ 乌冬滑滑~ 外卖有分汤唔怕腍~印尼沙嗲串烧煎蛋饭呢个又系好惹味! 沙嗲汁香浓、串烧系由菇「顶」制成、口感颇像真~ 只蛋先呃到我啊!因为呢度系纯素餐厅(无蛋奶素)未食蛋果刻犹豫咗一阵,😂😂食落系劲似坚荷包蛋!另外用上半红米饭、高纤健康~南瓜浓汤、豆浆奶茶南瓜汤creamy、浓淡得宜。豆浆奶茶顾名思义就系用豆浆代替奶去冲,估唔到味道有惊喜!香浓豆味撞落浓茶、个味道我自己好钟意~仲有一方面我欣赏佢哋的外卖器具主要系纸类,比起塑胶环保♻️~佢哋系店舖入边仲有一啲素食产品供客人选购,咁就系屋企都可以品尝不同嘅款式的纯素美食啦~
叻沙百页豆腐乌冬
印尼沙嗲串烧煎蛋饭
南瓜浓汤、豆浆奶茶
南瓜汤creamy、浓淡得宜。