2016-04-16
一直觉得爱文芒比吕宋芒吸引万倍,清甜果香令人动心,之前嘅高雄一日游无意中去了Mango Chacha 的总店,回港后就去以卖爱文芒为主打的Mango Xpress, 探下我啲芒果BB!!今次都系拣左芒果绵绵冰,因为一杯有齐芒果雪糕,芒果绵绵冰同埋椰果,无见一排,芒果甜左,配料亦丰富了不少,多左烟韧的Mochi , 啱晒食完饭,心多多又饱饱地嘅我地!另外仲左特调蓝碟芒果露,平常系用胶杯上的,但我想要呢个会闪灯的杯,店员都话可以转俾我,真系未饮已加分!蓝色系因为用左碟豆花茶做Base, 而呢种花茶系有色无味,但有护眼的作用,味道是靠芒果梳打水,柠檬汁等撞出来,入面都加入了含有高纤维的奇异籽,令到营养价值更高!一如其他营养食物,要考虑营养的话,味道都是打折扣,整体属于淡口,不过可以拎走只杯又觉得开心啲啦!玻璃杯一闪一闪真系好吸引,令卖相更加出众!几个月无见,芒果比之前好味了,其实也明白不是每个人也爱芒果,所以店家加入其他食物也是大势所趋,但皇牌依然是爱文芒,其他的只是一般而已。
探下我啲芒果BB!!
芒果绵绵冰
店员都话可以转俾我,真系未饮已加分!
特调蓝碟芒果露
特调蓝碟芒果露