2019-08-30
今日去左天后嘅Anytime catering ,感觉好似小朋友返完playgroup 咁, 有得食又学到野,又识到朋友,开开心心就过左几个钟,其实我只不过系食咗一餐饭🍽🥂呢餐饭特别之处系必须要预约,餐厅不大,开放式嘅厨房设计,有点像烹饪学校🏫,又有点像吃私房菜👨🍳,原来呢个私家厨房除了可以预约用餐🍴🥂之外,也可以提供场地作企业开会📈🗒、教班🖍📘、聚会之用🎥今天订左每位$650.- 嘅5道菜式,厨师、店员非常好客,我地好casual咁行去厨房参观,倾下计影下相,好快就开始有得食喇🥂🍅🍅🍅四色蕃茄来自荷兰,唔同颜色代表唔同嘅成熟度 ,口感甜酸度不同 ,比较特别的绿色明显爽脆 ,配上自家制嘅梅子玫瑰酒醋,入口加倍清新 😋冻汤摆牒细致,鲜菓拼砌🍑🍇🥒🥑,原来亦暗示了制作食材,天然味道,非常健康👍总觉得坐高脚枱吧梯,用餐特别型,食下野倾吓计,欣赏下厨师嘅手艺 ,悠悠闲闲,好享受呢🥰煎封得焦香嘅带子嫩滑鲜甜,意想不到嘅系鸡脾菇,经🔪细意切割之后,质感腍滑,輭熟入味,好味到不得了👏👏👏主食系香煎西班牙猪胺伴蜜桃,见证著厨师慢煮香煎,好期待呀🥰,🐷猪胺肉金黄脆边,輭心肉肉暖和腍滑 ,配搭蜜味香桃🍑
主食系香煎西班牙猪胺伴蜜桃,见证著厨师慢煮香煎,好期待呀🥰,🐷猪胺肉金黄脆边,輭心肉肉暖和腍滑 ,配搭蜜味香桃🍑,perfect 💯
迷人甜点🍸,重重心思❤️,就是一粒果仁都精巧制作,姜汁桂花糖豆腐花,升级设计,五星级美味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一个厨师、一个客服、一股热诚,一餐开心又享受嘅晚餐, Anytime catering 呢度真系好relax , 要试记得要做booking 呀😋