24/7 (Sun)今晚系我最亲爱0既外婆生辰,因此于伦敦大酒楼设宴~烧味拼盘:有别于一般酒楼,除0左应有0既食物,今次仲加左一味类似炸腐皮卷0既0野出黎~大家试过之后赞不绝口。西芹腰果虾仁:一般,无咩惊喜炸蟹钳:lee样0野讲真好有童年回忆,系由细到大去饮0既must item,拎住个蟹钳但又唔系食紧蟹肉,食0既时侯搏晒老命点醋,都唔知食醋定食咩?!个感觉几funny呀下~点讲都好,我仍然好钟意拎住只钳0黎食。鲍片鸭掌(我估系):无食,无得讲翅:翅乜鬼丫~~瘦肉羹就瘦肉羹啦~~鱼(星斑):绝对失望!!!!!因为年年都0系度饮,所以有得同上年比较,差0左好多,有雪藏味~又唔滑~~~仲要蒸到过晒火,d肉霉0既~~而家系咪玩野先!?荷叶炒饭加长寿面:不提也摆~油淋淋...炒饭好湿,面好烂~炸子鸡:皮脆肉嫩,正寿包:我睇过个菜牌,佢标榜自己系『加大蛋黄长寿桃包』,结果...有d包系无黄,系咪即系两个包0既黄combine埋一个包里面就为之『加大』??芒果糯米糍:好味,唯一一样有赞无弹0既0野~~又系环球生果盘:太饱喇,真系食唔落~无论食物系乜野,都只系饮宴里面0既小小原素,重要0既系我亚婆生
24/7 (Sun)
今晚系我最亲爱0既外婆生辰,因此于伦敦大酒楼设宴~

西芹腰果虾仁:一般,无咩惊喜

鲍片鸭掌(我估系):无食,无得讲

翅:翅乜鬼丫~~瘦肉羹就瘦肉羹啦~~

荷叶炒饭加长寿面:不提也摆~油淋淋...炒饭好湿,面好烂~

炸子鸡:皮脆肉嫩,正

芒果糯米糍:好味,唯一一样有赞无弹0既0野~~

又系环球生果盘:太饱喇,真系食唔落~

无论食物系乜野,都只系饮宴里面0既小小原素,重要0既系我亚婆生日,老人家话好就好~

顺便一提,招呼唔系几好~