相信钟意食生蚝既foodie都会认识蚝站🦪蚝站全线分店都主打抵食既$10即开生蚝💰今次生蚝上瘾起就黎左铜锣湾黄金广场分店叹蚝铜锣湾分店比较阔落坐得舒服 最啱weekend黎chill下🥰🦪是日指定生蚝半打 $10/只 黎到既指定动作就梗系嗌返半打十蚊蚝先🤩是日生蚝系爱尔兰生蚝🇮🇪60蚊就有半打好性价比真系好高🤤🤤十蚊蚝质素都好稳定 虽然唔算太大只 但胜左肉质清甜爽滑 鲜味十足🥰铜锣湾蚝站十月豪饮蚝食优惠套餐🦪🍷精选生蚝12只+ Guiding Star 红/白酒一支 ($438)半打十蚊蚝又点满足到我呢d生蚝迷🤣见到有呢个优惠combo就即刻嗌多一打高质生蚝 配埋支白酒慢慢饮🤤铜锣湾分店有一个蚝吧位置 比食客一眼睇晒当日有供应嘅生蚝今次根据店员推荐试足四个国家既生蚝🦪🦪🦪🦪分别系🇺🇸美国 Pacific Rock🇯🇵日本 Ako Crystal 赤穗水晶 (+$30 pp)🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿苏格兰 Cumbrae Rock🇫🇷法国 FINES DE CLAIRE四个国家既蚝都各有特色 估唔到真系食得出唔同👍🏻店员会教你依顺序食 由淡至浓味➡️品尝每款生蚝独特嘅鲜味🥰如果你钟意鲜甜cream
相信钟意食生蚝既foodie都会认识蚝站🦪

🇫🇷法国 FINES DE CLAIRE
四个国家既蚝都各有特色 估唔到真系食得出唔同👍🏻

店员会教你依顺序食 由淡至浓味➡️
品尝每款生蚝独特嘅鲜味🥰
如果你钟意鲜甜creamy既生蚝 我推荐美国pacific rock
而钟意海水味 salty少少既就推荐法国既FINES 味道比较rich🌊
而最有惊喜就系日本既赤穗水晶 🤩
唔好比个size呃到 虽然细细只但肉质爽滑扎实
食完满口蚝香 余韵鲜味十足
如果钟意食蚝轻轻松松就食晒一打🤣🤣

下酒必点推介!
🐷西班牙炭烧乳猪腿 (二人份/ $308)
呢度限量供应烧乳猪腿 每日只系供应四份 🤩
比起脆皮猪手 乳猪腿肉质更嫩滑 👍🏻
猪皮都烧到卜卜脆 啖啖肉真系好满足🥰

🦑香炸鱿鱼圈 ($88)
鱿鱼圈即炸好香脆 份量都唔少 配酒都好夹👍🏻

生蚝迷注意⚠️
呢度仲有分店限定套餐优惠添
铜锣湾店11月将推出周年庆限定优惠
逢星期日订座75折 有兴趣可以去happy hour叹生蚝饮返杯喇🍻