2016-03-01
朋友系爱猫之人,但系屋企人唔比佢养猫咪,所以趁住佢生日就同佢去猫咪Cafe等佢开心一下。系去猫咪cafe之前当然要做下research先啦,因为之前听过啲朋友讲有啲猫咪cafe啲猫猫净系训教唔理人。甘啱系Facebook见到有人介绍呢间猫咪猫咪Home,我好欣赏Cafe既猫猫🐱都系领养返嚟,或者系流浪猫。 我地系星期五晚上时间去到,八成座位已被坐满。店员安排我们座位之后,我地就去同猫猫玩拉! 呢度啲猫猫全部都好温驯,亦都好痴人。我地两个叫左一壶花茶、小食拼盘同埋两碟意粉。蜜蜂玫瑰花茶 Hkd68 同一般cafe一样花茶系用蜡烛温热著,可以一边玩猫一边暖住壶花茶。白汁烟三文鱼天使面 Hkd 98 呢度既面食虽然卖相上无乜特别,但系店员会系碟上用茄汁画上猫咪的图案,好可爱吖!呢碟烟三文鱼天使面份量都几多下,不过我就略嫌佢汁唔够多。猪颈肉配麻酱乌冬 Hkd 88 朋友话呢个猪颈肉配麻酱乌冬认真好食!芝麻酱的味道酸酸甜甜,令人格外开胃。乌冬唔会煮得太淋,硬度适中。小食拼盘 Hkd88 拼盘有鸡翼,薯条,司华力肠同埋炸饺子。份量原来
所以趁住佢生日就同佢去猫咪Cafe等佢开心一下。
呢度啲猫猫全部都好温驯,亦都好痴人。
我地两个叫左一壶花茶、小食拼盘同埋两碟意粉。
蜜蜂玫瑰花茶 Hkd68
同一般cafe一样花茶系用蜡烛温热著,
可以一边玩猫一边暖住壶花茶。
白汁烟三文鱼天使面 Hkd 98
呢碟烟三文鱼天使面份量都几多下,不过我就略嫌佢汁唔够多。
猪颈肉配麻酱乌冬 Hkd 88
朋友话呢个猪颈肉配麻酱乌冬认真好食!
芝麻酱的味道酸酸甜甜,令人格外开胃。
乌冬唔会煮得太淋,硬度适中。
小食拼盘 Hkd88
拼盘有鸡翼,薯条,司华力肠同埋炸饺子。份量原来好多,两个人食绝对绰绰有余。
总括而言,食物不会令人哗然但质素属于中上。老板和员工都是爱猫之人,好期待下次再去探佢地吖!