2022-05-05 14 浏览
朋友介绍CWB有新开居酒屋系用炭火烧串串的, 同朋友一人叫一个Mori Set. 重点系想知佢点样用鸡变到8串串烧出来.芝麻鸡柳-用来送酒一流, 芝麻烧过后更香浓, 第一次食呢个配搭的串烧, 有惊喜!梅子鸡胸-好有食紧满满的蛋白质的感觉, 鸡胸仲好juicy完全唔会鞋口一夜干鸡翼-烧得恰到好处, 一点㶶位都冇, 名符其实的外脆内嫰鸡尾-原来鸡尾不是鸡pat pat, 系隔黎一旧有脂肪的肉, 鸡油香得黎唔会好肥腻的感觉鸡冠-人生第一次食, 原来公鸡冠vs母鸡冠系不同的, 做串烧系用公的因为大块d, 夹脆有口感, 好岩送酒食!鸡下膇肉-厚, 啖啖肉, 完全唔干, 师傅烧功一流!鸡肝-第一次食鸡肝的串烧, 查左层酱汁, 完全冇怪味鸡胸软骨- Again第一次食! 平时食的系一粒粒而今次系鸡胸骨位一条条, 好脆口好有新鲜感.伊比利亚 猪肋条-除左鸡外佢地的猪都好正. 猪肉本身来货好靓好香, 加埋师傅的心机炭火慢烧, 一定会再encore!店员对每串串烧/鸡的部位/酒的品种都好熟悉, 满意!

芝麻鸡柳
芝麻鸡柳

梅子鸡胸
梅子鸡胸

一夜干鸡翼
-烧得恰到好处, 一点㶶位都冇, 名符其实的外脆内嫰
一夜干鸡翼

鸡尾
鸡尾

鸡冠
鸡冠

鸡下膇肉
-厚, 啖啖肉, 完全唔干, 师傅烧功一流!
鸡下膇肉

鸡肝
-第一次食鸡肝的串烧, 查左层酱汁, 完全冇怪味
鸡肝

鸡胸软骨
鸡胸软骨

伊比利亚 猪肋条
伊比利亚猪肋条

店员对每串串烧/鸡的部位/酒的品种都好熟悉, 满意!