2019-03-22
边个话一定要人多先可以食鸡煲打边炉? 今次就等我平日同个好姊妹去揾食揾鸡煲啦! 元朗其实有好多地方食鸡煲, 但今次呢个除咗鸡煲之外仲有好多小食小菜虽然两个女仔唔食得多野, 咁就少少地叫3样啦黎到呢度就试下个鸡煲先 - 飘香酱海皇鸡煲同一般鸡煲食法一样, 上枱之后都要煮一阵, 熄火后再焗一阵, 咁样啲鸡就无咁容易干身!半只鸡两个女仔食刚刚好, 如果两个BROTHER黎食就应该食一只, 咁就正!酱汁少少甜, 刚好同辣味相配, 而且仲好岩我口味, 因为唔会净系一味辣另外, 鸡肉唔会太干身, 一啲都唔"鞋" 当中配菜都将酱汁完全吸收, 所以洋葱好入味! 仲叫咗个杞枣上素玉子豆腐煲首先将两面玉子豆腐煎到少少金黄色, 再配上唔同既菇类好耐无食过玉子豆腐, 煎香咗之后可增加口感蚬芥鲮鱼球一粒粒大小比例一样既鲮鱼球, 每粒都金黄色, 再配上有少少咸味既蚬芥我比较钟意界开鲮鱼球, 将蚬芥放入中间, 一黎可以散吓热, 二黎又可以令蚬芥可以系鲮鱼球中间慢慢走出黎如果系鲮鱼球表面点蚬芥汁, 就会入口只有蚬芥汁味食鸡煲除咗配啤酒之外, 配王老吉都好正架! 另外值得一提系店员服务好好, 基本上一叫人就有人黎
虽然两个女仔唔食得多野, 咁就少少地叫3样啦
黎到呢度就试下个鸡煲先 - 飘香酱海皇鸡煲
仲叫咗个杞枣上素玉子豆腐煲
首先将两面玉子豆腐煎到少少金黄色, 再配上唔同既菇类
好耐无食过玉子豆腐, 煎香咗之后可增加口感
蚬芥鲮鱼球
如果系鲮鱼球表面点蚬芥汁, 就会入口只有蚬芥汁味
食 鸡煲除咗配啤酒之外, 配王老吉都好正架!
另外值得一提系店员服务好好, 基本上一叫人就有人黎