2018-09-04
同友人岩岩收工,太耐冇倾计,要揾紧食西餐黎谈心😂我地叫左法国鹅肝套餐叫套餐系因为懒😂😂咩都set死晒,最多只系简a/b。三文鱼挞挞,多士焗得几脆,我就食左蛋沙津topping 个款,仲系鱼子酱系上面。额外叫左蘑菇汤,蘑菇味好香浓,食落去到粒粒蘑菇系足料。鹅肝配牛柳鹅肝煎到唔老,都唔会腥。牛柳叫左五成熟,实际偏熟少少,都有牛味。主要系个餐唔贵,性价比黎讲都几高。 临近中秋老板比我地试左个月饼,据说师傅以前好出名奶皇月饼间酒店做,唔怪得味道都几似。焗田螺有好浓嘅香草是味,焗完唔会干身,连侧面嘅薯蓉都唔放过,入晒味好好食蚝系呢到嘅主打菜,见到枱枱都叫一大盘,平时少食蚝嘅我地都叫左只试,呢到款式好多,我地就叫左法国蚝,呢款比较入门级,平时怕食生蚝都会觉得好食,甜得黎淡淡海水味。
额外叫左蘑菇汤,蘑菇味好香浓,食落去到粒粒蘑菇系足料。
鹅肝配牛柳