2021-06-19
近排食肉食多左想食下其他野,于是就经朋友介绍黎左大围呢间渔品食下酸菜鱼,转换下口味,做好安心出行同埋量体温就入座。由于依家疫情问题仲未解决,好多人出街食饭都担心卫生问题,而呢间食店就提供左热水锅比客人清洗一下食用既餐具同埋碗筷,等客人可以食得更安心!咁我就同女友叫左烤鱼二人餐,当中就有一条约1.5斤重既沙巴龙趸,仲可以拣香辣/酸菜/蕃茄味,我地就拣左酸菜味。当龙趸一上枱既时候都吓一吓,龙趸大条到差啲连个大锅都装唔住,试埋更加不得之了,龙趸肉质新鲜嫩滑,鱼肉既甜味满满覆盖住口腔,而且鱼肉既份量相当之多,两个人都差啲食唔晒,另外食鱼最怕食到鱼骨,但食呢条龙趸就无有怕,一黎鱼骨唔多,二黎鱼骨较为大条,一定唔怕哽亲!除左条龙趸之外,酸菜鱼汤同样出色,汤底酸酸甜甜带一点辣,味道够浓,即使食其他配料都唔洗再点豉油。而且内里仲包左好多配料,有薯仔片、莲藕片、芽菜、豆腐等等,配料吸尽晒汤底既精华,普通既配料都变得不普通!套餐都仲包左其他食材,黄金鱼皮够晒香脆可口,而且蛋黄份量十足,就算空口食定浸汤再食都同样出色。而我较为欣赏既就系响铃同埋芋头,响铃卷得比较松散,当一浸汤既时候就可以令所有位置都沾湿而又
套餐都仲包左其他食材,黄金鱼皮够晒香脆可口,而且蛋黄份量十足,就算空口食定浸汤再食都同样出色。而我较为欣赏既就系响铃同埋芋头,响铃卷得比较松散,当一浸汤既时候就可以令所有位置都沾湿而又食到脆口既感觉,紧记浸几秒就够了,而芋头切得唔会太厚,浸一阵食落口好粉得黎成旧芋头又唔会散晒烂晒,一流!乌东配酸菜汤味道几匹配,蔬菜盘选择又多!整体真系唔错,一定会番黎再食过😋