2015-11-02 656 浏览
又到周末四围揾食既时候,沿著元朗剧院宽阔既放狗大路行过去,见到一间令人眼前一亮既悠闲cafe。门外有绿油油既植物作装饰,有几个室外位!正门及侧门均以玻璃为主,相信系想透过自然光射入室内,营造自然清新既环境!一开门,见到白墙上有只大大可爱既狗仔向度欢迎我咁 全店廿几个位,其中4个高脚櫈靠正门边!店内装修简洁型格,撞岩今日halloween,挂左decoration,几有心思 套餐有温热既餐包同野菌汤,味道不算太浓主菜上场,色彩鲜艳,卖相好靓,令食欲大开!猪扒超厚切,一定超过1cm厚,肉质有咬口且不韧,略嫌烧汁既味道不够浓郁。配菜薯蓉好滑好味,但要小心热。Mocha既拉花几靓,味道比较苦涩但还可接受,岩晒唔钟意太甜既我!可能美食真系要耐心等待啦! 呢款马来喇沙配红虾汤金边粉超好味,汤底有香浓既大虾味, 2只大虾既肉质结实,用料充足,果2旧吸收左浓汤既豆腐干更加唔使讲 提起就想再食多次呀!Cafe既菜式多变,食物美味,可惜今日太多人满晒座,希望下次可以坐耐dd,真系悠闲咁享受下咁舒适既环境la!
一开门,见到白墙上有只大大可爱既狗仔向度欢迎我咁
套餐有温热既餐包同野菌汤,味道不算太浓
香焗猪肉眼配秘制烧汁
跟餐+$10 转饮mocha
提起就想再食多次呀!
马来喇沙配红虾汤金边粉
2015-10-31