呢间位于中环,非常igable嘅咖啡店,外墙用上鲜明嘅粉橙色,内部装潢则以浅色为主调,给人感觉惬意又休闲~✎ Avo Trio 用全麦面包制作三种toast。第一种,配料有牛油果蓉加石榴粒同埋蜂蜜坚果粒,食落少少酸、少少甜加啲坚果味,味道竟然冇乜冲突,意外哋ok,可能系冇一种味道特别抢!另外一种,配料同样有牛油果蓉、ricotta cheese同红心萝卜薄片,整体好淡味,配搭比较怪。最后一种,材料有牛油果切片同牛油果蓉,朱油果味道几新鲜,呢款食落几fresh,几岩做早餐~✎ Superfood Green Bowl整体味道好酸,因为yogurt 同红莓缘故。而材料仲有蓝莓同埋枸杞,呢两款令整碟甜味增加,不过个人觉得唔加枸杞好啲,因为佢既味道同其他材料嘅味道配搭唔夹。另外仲有谷麦片同奇亚籽,非常健康,同时增加口感~✎ Latte 味道香浓,饮落唔太苦。

✎ Avo Trio

✎ Superfood Green Bowl

✎ Latte
味道香浓,饮落唔太苦。
Avo Trio
Superfood Green Bowl
Latte

2022-11-05
$115.5 (早餐)
Superfood Green Bowl