2022-01-25 41 浏览
话说前一日去左中要环某出名打卡cafe食,又贵又难食,食完比左差评🙄所以今日要食返啲平价嘅餐厅平衡心理😂喺openrice碌下碌下发现间新西餐,同三才鱼蛋粉&Nagi同一条街,隐世野就支持下🤭一去到行过左都唔觉,因为外面睇落装修简陋(唔系简约),有一刻想同男朋友讲不如转第二间🙈 最后都系照入去,餐厅一眼望哂,楼面只有一个店员,亦只有一枱食客 (星期日 1pm左右) 但系上菜都好慢,可能厨房都系一个人?lunch menu价钱好公道贴地,包埋餐汤/沙律之余仲免加一👍 唔似得其他啲cafe冇特别都收你$128一个意粉🙄🍝$68 意大利烟腩菠菜汁意粉🍝冇精美摆盘,但卖相绝对唔会差。 意粉都系做唔到al dente,但又未至于太淋👍烟腩切左粒粒,食意粉嘅同时都可以食埋佢。就咁食会咸,佢系烟肉啲frd嘛😂 菠菜汁食落唔会好heavy,食到底唔会见到多余嘅汁,岩岩好👍🍛$88 香煎鲷鱼柳紫椰菜烩饭🍛鲷鱼一睇就知overcooked,同埋黑胡椒好重手,厨师好想辟腥😂 饭又做到al dente,男朋友嫌佢唔熟,笑死我😂 个汁味道都系唔浓,唔会食到嗌救命👍🍟+$28 薯条配松露酱🍟 新鲜即炸粗薯条,不过
所以今日要食返啲平价嘅餐厅平衡心理😂

🍝$68 意大利烟腩菠菜汁意粉🍝

🍛$88 香煎鲷鱼柳紫椰菜烩饭🍛

🍟+$28 薯条配松露酱🍟
新鲜即炸粗薯条,不过我都系钟意淋多过脆,佢啲薯条用叉一拮就断(武肺期间就唔用手食喇)🥺 松露酱冇咩松露味,比mayo个味抢哂,我唔喜欢mayo所以一食就觉得冇松露味🥺

🥣餐汤及田园沙律🥗
甘荀汤好好味,田园沙律落得太多醋好酸🙈

总结: 呢个价钱唔会期望啲咩,亦都唔会有投诉。