2024-04-26
22/4/2024多谢朋友请客 , 我同另一朋友有口福了😋😋😋😋😋😋去咗尖沙咀 ‘韩国宫’,感觉上系一间比较耐历史嘅韩国食店,同埋凝住系有啲贵嘅🤪🤪🤪🤪入到去全场得我哋一枱初时真系有啲惊,不过主理人韩国女士十分亲切,见我冲入去嘅时候,流晒汗就即刻开大啲冷气😂😂。见到暂时冇乜人,所以又俾我哋参观吓vip room , 超nice . 当然我都晒吓啲韩文啦,佢就超级惊喜咁好开心😁😁😁我哋嗌咗个3-4人套餐,有牛仔骨、自选牛肉(另外可以选择鸡肉猪肉), 虾 (已除中间位置的壳)配上蒜蓉(或者可以选择鱿鱼)、泡菜汤 (好辣、但好味的),海鲜煎饼(有用蛋去煎,好香。海鲜就少咗啲,劲多葱)、韩式拌饭。另外叫了啤酒、2罐桃汁。所有要烧嘅食物都有侍应负责,非常贴心。主理人系咁叫我哋慢慢食,佢话通常星期一同星期三都比较冷清(好彩食到中途都多咗三枱二人嘅客,其中𠮶两个仲系韩国人,摆咗个cam喺枱面,唔知系咪YouTuber 🤣🤣) 临走嘅时候主理人仲同我哋讲话母亲节去食嘅话,会送’cake’ , 咁我哋以为系咩嘢蛋糕啦,跟住佢俾相我哋睇原来系𠮶啲’日式鸡仔‘ (去日本会买𠮶啲手信𠮶种呢),真系好贴心,佢系
多谢朋友请客 , 我同另一朋友有口福了😋😋😋😋😋😋
所有要烧嘅食物都有侍应负责,非常贴心。主理人系咁叫我哋慢慢食,佢话通常星期一同星期三都比较冷清(好彩食到中途都多咗三枱二人嘅客,其中𠮶两个仲系韩国人,摆咗个cam喺枱面,唔知系咪YouTuber 🤣🤣) 临走嘅时候主理人仲同我哋讲话母亲节去食嘅话,会送’cake’ , 咁我哋以为系咩嘢蛋糕啦,跟住佢俾相我哋睇原来系𠮶啲’日式鸡仔‘ (去日本会买𠮶啲手信𠮶种呢),真系好贴心,佢系特登揾人喺日本买返香港。另外仲话如果新年嘅话就会送合桃红豆饼/糕。
Happy