2021-06-14
呢排天气热就特别想食啲开胃嘅菜式,新加坡菜就系不二嘅选择,见到屯门开咗呢间充满热带风情嘅餐厅,于是就去试一试。餐厅嘅装修绝对会令人觉得身处系马来西亚🌴,餐厅职员都着晒充满东南亚特色嘅服装,而且餐厅内嘅布置都好赏心悦目。餐厅亦都贴心,配备湿纸巾,特别系而家疫情,方便你如果唔记得带酒精搓手液,可以用嚟消毒双手。点菜方面,我哋叫咗三个菜式,分别系海南鸡饭、地道老鼠粉、芒果大虾米纸卷,至于饮品方面就叫咗香茅橙茶🍊同椰子斑兰冰🥥。海南鸡饭完全符合心目中嘅要求,鸡非常嫩滑,一啲都唔会鞋,份量亦好足够,点一点海南鸡必定出现嘅三种酱汁,再配埋软熟嘅油饭,非常开胃🤤而且仲有一碗冬瓜汤,十分之解暑!老鼠粉嘅配料十分丰富,个人特别钟意食香脆嘅鱼干同埋花生,味道亦都好惹味,但由于都系主食,同埋都有少少油腻,所以我哋都食唔晒呢个老鼠粉,将剩低嘅都打包,如果下次大家都系份量比较细,建议可以嗌一个主食,再另外加小食,咁就唔怕食唔晒。芒果大虾米纸卷🥭都系其中一个推荐嘅菜式,可以解一解油腻嘅感觉,芒果果肉香甜,夹埋其他红萝卜丝同椰菜丝,口感爽脆,好开胃,完全系夏天必备嘅菜式🤤两杯嘢饮都好啱打卡,香茅橙茶系朋友叫嘅,一开
两杯嘢饮都好啱打卡,香茅橙茶系朋友叫嘅,一开始觉得茶嘅味道唔系好出,唔系好饮到橙嘅味道,之后感觉好少少,至于椰子班兰冰都好重斑兰嘅味道,绝对冇因为系沙冰而味道淡咗,啱晒平时钟意斑兰嘅朋友💚