2019-07-27
餐厅内部装修都系以简洁为主, 餐桌座椅系以浅木色为主, 墙身用左水泥色感觉有少少工业风💁🏾♀️ 由于位于中环区所以都有唔少外国人去食, 大部分既人都系独自叫一碗Pho 同埋叫小食share😚 不过由于我地都唔系太肚饿既关系所以都系每一叫一碗pho 同埋一碟菜share, 如果有机会再黎想试试佢地既越南春卷🤗鸡丝汤河🐔($80)份量适中,而且汤头好浓味配上越南既河粉挂晒汤好正, 佢既越式河粉煮得软硬度适中, 软绵绵既感觉好正, 鸡丝既份量相比之下比较少不过每条鸡丝都大条, 所以都还可以接受😃 肉身鲜嫩完全唔会觉得”鞋”口🤩 另外仲配左芽菜同1/4个青柠比你加落个粉度, 呢度既芽菜比较粗, 有别于我地平日食开幼身果种, 不过味道冇咩分别🤨 就咁睇青柠同碗河粉好似唔系好夹咁, 不过其实加青柠汁落个粉度系会提升左成碗粉既清新度, 佢地系有住一个好微妙既关系😂蕃茄蟹肉汤檬🦀($86)佢既汤头煲得超好, 蕃茄既味道再加上浓浓蟹香饮落好舒服, 平日捞檬就食得多, 汤檬都系比较少食, 感觉同捞檬一样出色, 而且都够爽口, 配料方面有一只蟹钳, 几片札肉同几粒肉丸, 另外仲有一小碟生既生菜🥬出面好少食到
鸡丝汤河🐔($80)
蕃茄蟹肉汤檬🦀($86)
佢既汤头煲得超好, 蕃茄既味道再加上浓浓蟹香饮落好舒服, 平日捞檬就食得多, 汤檬都系比较少食, 感觉同捞檬一样出色, 而且都够爽口, 配料方面有一只蟹钳, 几片札肉同几粒肉丸, 另外仲有一小碟生既生菜🥬出面好少食到咁高质既汤檬👍🏿
蒜蓉炒通菜🔥($68)
呢个通菜有个好有趣既地方, 就系佢既炒通菜系冇菜叶嫁, 所以嘴馋需时😂不过佢既蒜系好多, 而且仲有原粒既蒜头所以绝对真材实料,而且味道调教得好好好惹味🤤
Bep Vietnamese Kitchen (中环)
📍中环苏豪士丹顿街9-11号地下低层
🚊中环站D出口
⏰MON-SUN 12:00-16:00/18:00-23:00